کود ارگانیک
بیشتر کشاورزان جهان تا به امروز برای رشد و بار دهی زمین های زراعی و باغی خود از کود های شیمیایی مضر برای خاک و انسان استفاده می کردند. کود های شیمیایی علاوه بر آسیب به اکو سیستم طبیعت و ضعیف کردن بافت خاک و آب برای انسان ها هم ضرر هایی را در پی دارد. کود های ارگانیک امروزه در سراسر جهان تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. در ایران تنها یک شرکت وجود دارد که کود های ارگانیک و طبیعی تولید و عرضه می کند. شرکت مینرال کود خراسان رضوی با برند معجزه سرخ اولین و برترین تولید کننده کود های ارگانیک و طبیعی بوده است.
چرا کود ارگانیک ؟
استفاده پیش از حد از کود های سیاه یا فسفره و کود های ازته باعث از بین رفتن کیفت اولیه خاک و آب شده است. و همچنین به اکوسیستم طبیعت هم آسیب های زیادی می رساند در گذشته کودهای ارگانیک از فضولات حیوانات اهلی و محلی ساخته و در زمین های زراعی و باغی مورد بهره برداری قرار می گرفته است همانطور که میدانید فضولات حیوانات اهلی غنی از از املاح و موادی هست که گیاه برای رشد سریع و باردهی بیشتر به آنها نیاز دارد زمین هایی که برای کوددهی از کودهای ارگانیک استفاده می کنند به اکوسیستم طبیعت و بازیابی دوباره خاک و آب کمک زیادی می کند زیرا استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی باعث از بین رفتن کیفیت خاک آب می شود ولی اگر شما تا به امروز از کودهای شیمیایی برای کوددهی استفاده می کرده اید پس از چند بار استفاده همزمان از کود های شیمیایی و کود های ارگانیک کم کم می توانیم کودهای ارگانیک را جایگزین کود های شیمیایی کنید نحوه مصرف کود های ارگانیک با توجه به متراژ نوع محصول و … مشخص میشود. کودهای ارگانیک به سه دسته تقسیم بندی می شوند دسته اول کود ارگانیک خشک دسته دوم کود ارگانیک مایع دسته سوم تقویت کننده های رشد که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند
تاثیرات کود های ارگانیک
کودهای ارگانیک علاوه بر خاک و آب و حفظ اکوسیستم محیط تاثیرات مستقیمی بر روی گل گیاه می گذارند در قدم اول باروری محصول را زیاد میکند در گام دوم گیاه را در برابر سرما و آفات و غیره مقاوم سازی میکند در گام سوم باعث رشد سریع ترین گیاه و باروری سریع تر و با کیفیت تر می شود در گام بعدی ماندگاری محصول پس از برداشت افزایش می دهد. رطوبت خاک را حفظ میکند و گیاه را در برابر تنش های دمایی حفظ میکند همچنین در آخر شما محصولی طبیعی با طعم و مزه واقعی طبیعت دارید.زمانی که شما از کودهای ارگانیک استفاده میکنید ویژگی های انحصاری را به باغ یا زمین زراعی خود اختصاص داده اید بیشتر کود های ارگانیک حاوی تمامی ماکرو المنتها و میکرو المنتها می باشد کودهای ارگانیک با توجه به ساختار طبیعی آنها فاقد تاریخ انقضا هستند همچنین کودهای ارگانیک با توجه به ساختار اولیه آنها با تمامی سیستم های آبیاری از جمله قطره ای و بارانی و سیستم غرقابی همخوانی کامل دارند اگر بخواهیم کامل تر سیستم های آبیاری را دسته بندی کنیم در رتبه یک سیستم قطره ای در رتبه دو سیستم غرقابی و در رتبه سه سیستم دیم و سیستم های تحت فشار بارانی دسته بندی می شوند کود های ارگانیک با تمام آنها سازگاری بالایی دارد از این روی کودهای ارگانیک از طریق ریشه گیاه قابل جذب هستند.
زمین های زراعتی
کودهای ارگانیک دستورالعمل های متفاوتی با توجه به متراژ نوع زمین زراعتی و محصولات دارد به عنوان مثال شما برای استفاده از کودهای ارگانیک نوع محصول نوع کشت مقدار مصرف در طول کشت تعداد دفعات مطلوب مصرف را مورد بررسی قرار می دهید. به عنوان مثال شما برای حبوبات و غلات جو و گندم و لوبیا و نخود باید نوع کشت آنها و مقدار مصرف در طول کشت را بررسی کنید به عنوان مثال اگر نوعی کشت شما آبی باشد مقدار مصرف در طول کشت ۳ الی ۵ کیلو در هر هکتار می باشد و تعداد دفعات مطلوب آن حداقل ۲ بار است. در گام بعدی اگر زمین شما زراعی باشد و محصولاتی مانند گوجه و خیار بادمجان انواع فلفل و علوفه و یونجه در آن کاشته شده باشد.و نوع کشت آن آبی باشد مقدار مصرف در طول کشت ۴ الی ۵ کیلو در هر هکتار است. و تعداد دفعات مطلوب مصرف هر دو ماه یکبار در و در هر وعده غذایی دو بار باید کود های ارگانیک را مصرف کنید اگر زمین زراعی شما انواع محصولات جالیزی که شامل سیب زمینی خربزه طالبی چغندر و هندوانه است باشد مقدار مصرف در طول کشت ۵ الی ۱۰ کیلو در هر هکتار و تعداد دفعات مطلوب و مصرف آن حداقل دو بار است در زمین های زراعی انواع دانه های روغنی که شامل کتان آفتابگردان ذرت و غیره میباشد کشت می شود مقدار مصرف در طول کشت ۵ الی ۱۰ کیلو هر هکتار و تعداد دفعات مطلوب و مصرف آن یک بار است در آخر اگر زمین زراعی شما برنج باشد مقدار مصرف در طول کشت یک الی سه کیلو در هر هکتار است. و تعداد دفعات مطلوب و مصرف آن یک بار می باشد.